[ Kenapa kita KENA ADA ‘PLAN B’ ? ]

Sebab ANYTHING can happen to our ‘Plan A’ ! As simple as that, as straight forward as that – sebab nya! Tiada pelik2, selindung2 or hangky-pangky.

Anything means not only the GOOD things but also the BAD things. Kita x tahu, nobody knows.. tp jgn la salah faham plak ingat mcm something buruk nak brlaku kat plan a kita. Maksud kjah kita tdk tahu.. tp tdk brmakna ianya tdk akan or tdk boleh brlaku.

So sebelum trjadi apa2 yg tdk elok yg diLUAR JANGKAAN kat plan a kita, better kita brsedia, ada BACKUP plan, spt kata pepatah sediakn PAYUNG sebelum hujan.. sbb jika dh brlaku, kita x sediakn payung, yg basahnya sapa? kita jugak yg basah bukannya orglain. Yg susahnya kita jgk, bukan orglain. So DON’T LET apa orglain kata, menyekat kita dari buat plan b, sbb bila kita susah bukan ada orglain tu TOLONG kita pun.. kita yg tanggung susah seme sendiri.

Ada yg kata bila dh ada plan b, nanti x fokus buat plan a plak. Bca post fb TERDAHULU kjah tulis pasal ni!

Org yg dok kata FOKUS fokus buat plan a mungkin mereka dh cukop bckup sbb tu mereka leh ckp mcm tu, tp kalau mereka belum cukop & x de bckup plan, hmmm nanti bila brlaku sesuatu yg buruk ke atas plan a mereka, masa tu mereka tahu la sapa kwn sapa lwn yg sebenar. Org yg dok nasihat suh fokus tu nak ker bantu dia? Kjah DAH TERKENA dah sebelum ini, pengalaman hidup kjah sendiri, sbb tu lagi la kjah CONCERN LEBIH pasal kena ada plan b. Betapa susahnya hidup kjah bila plan a kjah dilanda musibah, orglain x tahu pun, yg tahu pun bukannya nak tlg pun… yg x mampu nak tlg tu kjah faham la, ini yg mampu pun buat derk jer.

Lagi best org yg dok kata fokus tu dia pun ada LEBIH dari 1 plan gak.. HARU tul! Kita ni dok lurus la dengar saranan dia, tp dia sendiri buat apa yg dia tegah orglain buat. Kjah dh jumpa jenis org mcm ni.. Hurmmm.. anda seme dh besar panjang, bole menilai sendiri.. tp biasalh x seme org nampak.. ada yg masih x sedar2 lgi or buat2 x sedar…

Apa2pun its yr life, u yg kena take care. To me semua org kena ada plan b!

~Kembali kpd asal…

Perasaan kjah melonjak-lonjak utk buat plan b ni dh lama… sbb kjah x nak pisang brbuah 3 kali dlm hidup kjah… dulu dh terkena kali prtama masa keje mkn gaji, kali kedua masa buat score a, now kali ketiga masa buat toneexcel kjah x nak trkena lagi. Kjah x nak dh terantuk baru nak terngadah… kjah nak sediakn bckup semasa kjah tengah senang, jgn salah faham biz kjah di te masih lagi maju, syukur alhamdulillah… kjah sayangkn te, cuma kjah nak buat bckup plan & kjah jumpa 1 peluang yg luarbiasa hebat mcm te tp dgn kekuatan trsendiri, market segmen yg lain. Dua2 biz bagus! Kjah nak buat dua2 sungguh2 

Kjah pegi umrah time bulan puasa lepas, salah 1 sbbnya mohon petunjuk utk buat keputusn… kjah brdoa di raudah, di depan kaabah, & kjah memang dpt dgn jelas kena execute plan b. Balik umrah kjah rileks dulu, continue cuti, habiskn bln puasa, then raya, then baru kjah ‘on’ plan b.

Hrp dgn pnjelasan ini membantu kita seme…
~Semoga sama2 brjaya…

Nak brjaya cara cepat, senang, & bnyk – buat ikut sistem. Dlm biz network marketing menaja perkara biasa, yg penting adalh duplikasi, kuasa leverage! Itu rahsianya… kjah boleh ajar kpd sapa yg brminat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *