“Definisi simple network marketing”

(11/7/2017)

Tahukah anda apa yang kita lakukan itu di namakan network marketing?


Definisi simple network marketing adalah:

 “Recommending and promoting what you like”.

 Itu aje. Jadi, semua orang lah melakukan network marketing 🙂
Terdapat dua kategori manusia di dunia ini:
Pertama: Orang yang recommend & promote perkara yang dia suka.

Kedua: Orang yang dibayar kerana melakukannya. 

Jadi, kadang-kadang saya nak tergelak bila dengar orang kata dia tak minat buat network marketing, dia tak sedar yang dia telah, sedang, & akan terus melakukannya, cuma dia tidak dibayar. Lagi saya nak tergelak bila mengingatkan saya dulu pun cakap macam tu.

Plan A??

(Isnin 3/7/2017)

 

Plan A anda iaitu apa yang anda buat sekarang, tidak memungkinkan anda mencapai impian anda. Peluang dah datang depan mata, tuhan dah bagi, peluang best-best datang jarang-jarang sangat dalam hidup. Sambut lah..

Masa & Duit

Isnin 3/7/2017

Teman-teman…

Memang benar duit bukan segala-galanya… Tapi banyak perkara/ masalah boleh diselesaikan dengan duit. Selain itu, kita mempunyai kawalan ke atas masa kita… Masa bersama orang tersayang kita…

Bayangkan kita boleh bersarapan jam 10 pagi bersama anak kecil dan pasangan kita di restoran mamak kegemaran kita, tatkala kebanyakan orang lain sedang sibuk bekerja di pejabat… Bayangkan kita boleh meluangkan masa bersama orang tersayang terutama di saat mereka memerlukan kita di samping, tanpa pelu meminta keizinan/ memohon cuti dari majikan kita…

Pilihan..

Isnin 3/7/2017

Siapa kita sebelum ini tidak penting, yang penting siapa kita di masa akan datang.

SESUNGGUHNYA KEJAYAAN adalah PILIHAN… KEGAGALAN juga adalah PILIHAN… KITA YANG PILIH!
(Of-course dengan izinNya)

Ayuh ubah lah!!

Isnin 3/7/2017

Teman-teman…
Jika apa yang anda lakukan sekarang memungkinkan anda mencapai impian anda, teruskanlah tetapi…

Jika tidak,

Ayuh UBAH lah!

Born to choose…

Isnin 3/7/2017

“We are not born to win or born to lose, but we are born to choose

Tentang hidup

Isnin 3/7/2017

Usah di kenang peristiwa yang lepas. Baik kejayaan mahupun kegagalan, jadikan panduan & sempadan..

Yang penting hidup hari ini & di masa akan datang.. Hidup kita, kita yang pilih, kita yang tentukan, kita yang usahakan, of course dgn izinNya…