Tunggu Apa Lagi?

Tunggu apa lagi? Nak tunggu ready/waktu free/sesuai, hmmm… susahlah… sampai bila-bila la tak kan jumpa. Dalam kehidupan kita ni lepas satu-satu perkara/masalah berlaku, kadang-kadang serentak datang. Peluang datang tanpa smell, tanpa color, kita tak tahu & tak ready. Tapi bila dia/peluang tu dah datang, kita sambar je… Itulah apa yang orang-orang berjaya buat. Itulah perbezaan antara orang-orang yang berjaya dengan tidak. Mereka tak tangguh-tangguh bila peluang datang, mereka terus ambil tindakan. Just block the date & time, and go for it – check-it-out sendiri! No obligation. Udah-udah le tu hidup dok buat bajet tiap-tiap bulan. Dah tahu tak cukop – cari lah alternatif, dah tahu tak cukop – bukan buat bajet, dah tahu tak cukop – ubahlah! Ubah! Ini tidak, biarkan aje… Kalau untuk anda dah cukop, buatlah untuk orang-orang tersayang di sekeliling anda, tak lupa juga untuk orang-orang yang memerlukannya – berkongsilah kepada mereka peluang yang sempoi ini, mudah & langsung tidak membebankan. Kejayaan mutlak seseorang adalah apabila orang itu dapat membantu orang lain mencapai kejayaan juga.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *