Tak suka cari org

Tak Suka Cari Orang

 

Lumrah manusia suka recommend & promote kepada kawan-kawan & sedara mara (kadang-kadang kat orang-orang yang tak kenal pun) mengenai apa yang kita suka – produk, perkhidmatan, idea & macam-macam lagi lah. Tahukah anda apa yang kita lakukan itu di namakan network marketing. Definisi simple network marketing adalah:

 

“Recommending & promoting what you like”.

 

Itu aje. Jadi, semua orang lah melakukan network marketing 🙂

 

Contoh: Kita pergi makan di restoran yg sedap, kita beritahu kawan-kawan & sedara-mara kita betapa sedapnya makanan di situ (kat orang-orang tak kenal pun kita bagi tau especially zaman I.T. ni senang nak sebarkan info. contoh melalui facebook). Yup, kita recommend movies, muzik, hp, computer, buku, resepi masakan, pembantu rumah, doktor, kereta, rumah, sukan, politik, artis & pelbagai lagi lah. Kita semua setiap hari melakukannya.

 

Terdapat 2 kategori manusia:

Pertama: Orang yang recommend & promote perkara yang dia suka.

Kedua: Orang yang dibayar kerana melakukannya.

 

Ramai orang kata dia tak suka buat network marketing, dia tak sedar yang dia telah, sedang, & akan terus melakukannya, cuma dia TIDAK DIBAYAR.

 

Jom buat network marketing dgn saya.

~Dato’ Hjh Jahlilawati Abu Bakar

▪Founder/ President BisnesJaya Group

▪Pakar/ MultiJutawan Hatrik Network Marketing Pantas #1 Malaysia

▪Ikon Usahawan Tahunan 2019 (Latihan & Pemasaran)

▪Asia Pacific Top Women Entrepreneur 2018 & 2019

▪Fellow of OXCEL (F.Dip.OXCEL), The Oxford Centre for Leadership, United Kingdom

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *