Nak tahu sesuatu sykt/biz tu bagus atau tidak?

[ Nak tahu sesuatu sykt/biz tu bagus atau tidak – tengok 4 faktor kejayaan ]

No. 1 yg paling penting & basic – check legality nya. Kalau m.l.m. ada A.J.L (akta jualan langsung) lesen tak? Kalau investmnt ada lesen tak utk collect duit?

Cer check cer check now legality biz yg u tengah buat skrg… iya yg u buat skrg… kalau bukan u sendiri yg check, sapa yg nak check kan utk u, jgn suruh upline check kan nanti bnyk cekadak dia bg hujah2 nak cover. Check dgn kpdnkk jika m.l.m., check dgn bank negara jika investmnt. Kalau x de lesen walaupun sykt tu kata dlm proses la apa la, fyi, salah jlnkn biz yg belum sah lagi ni!

Nanti sykt kena ambush dgn kpdnkk or bank negara, kalau u aje yg trlibat itu u tanggung sendiri la, ini ramai org yg u dh convince & mereka join bwh u, kesian kat mereka & u plak habis reputasi/integriti u rosak. Once dh rosak susah org nak percaya kat u lagi, susah dh u nak buat biz lain. Tp kalau u ni jenis hati keras bole buat muka poyo jer mcm org x de buat salah apa2, ingatlah – jgn bina istana atas kuburn orglain, jgn sampai matlamat menghalalkan cara. Tak berkat duit yg u dpt tu, apalgi duit tu u gunakn bg mkn kat anakbini makayah. Hmmm x sedar gak lgi, ive done my part menegur.

Ingat, network marketing is not about being richer only, its about being a better person.

~Pesanan ikhlas,
Pakar/ Triple MultiJutawan proven network marketing, Dato’ Jahlilawati

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *