Kata DJ

[ Kata Dato’ Jah… ]

Cra x sama.. pemikirn x sama… so bila u buat ikut cra/pemikirn u – buat lh.. no hal.. cuma jgn kondem/perli2 cra/pemikirn orglain.

Bca la mn2 buku financial, org2 kaya di dunia, mereka beli brg2 selagi boleh x guna duit mereka, mereka akan guna duit orglain.. x paham gak lgi guna duit bank. Duit mereka better mereka rolling utk dpt return lagi secara direct or indirect.

So adakh tdk bagus brhutang ni. Dia ada kategori good debt & bad debt. Kjah bukan nak cerita details pasal ni. Kjah cuma nak bgtahu hutang ker x hutang ker trpulang kpd individu – theres no right or wrong… ikut sukahati u hidup u u yg pilih, cuma jgnla kondem org yg brhutang. Fullstop.

P/s: konon x de hutang, hutang aku pun x byr lagi, puiiiii… Ini lah keburukn bila kita baik sngt org pijak kepala kita. Jatuh kita yg dia hutang ni jd jahat, dia plak jd mangsa… adoiii…
Samala mcm ada situasi yg kjah alami sebelum ini, kjah yg jd mangsa, tp ada org boleh support org yg buat kjah tu kata cian dia jd mangsa, terbalik! Nampak sngt dengki kat aku lettew org yg support tuh.
Huhu dunia dunia… Sapa kata dunia ni adil, yg penting kita buat prkara yg betul & x ganggu orglain, tp mcm kjah slalu ckp org2 mcm ni sekali sekala kena seligi :p Yg dh kena seligi tu kalau x suka kita – unfren jer… kjah ramai lgi nak jd fren ni šŸ™‚ dh bnyk kali delete pun penuh balik.. huhu..

15:11:49

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *