“Definisi simple network marketing”

(11/7/2017)

Tahukah anda apa yang kita lakukan itu di namakan network marketing?


Definisi simple network marketing adalah:

 “Recommending and promoting what you like”.

 Itu aje. Jadi, semua orang lah melakukan network marketing 🙂
Terdapat dua kategori manusia di dunia ini:
Pertama: Orang yang recommend & promote perkara yang dia suka.

Kedua: Orang yang dibayar kerana melakukannya. 

Jadi, kadang-kadang saya nak tergelak bila dengar orang kata dia tak minat buat network marketing, dia tak sedar yang dia telah, sedang, & akan terus melakukannya, cuma dia tidak dibayar. Lagi saya nak tergelak bila mengingatkan saya dulu pun cakap macam tu.