“Definisi simple network marketing”

(11/7/2017) Tahukah anda apa yang kita lakukan itu di namakan network marketing? Definisi simple network marketing adalah:  “Recommending and promoting what you like”.  Itu aje. Jadi, semua orang lah melakukan network marketing 🙂 Terdapat dua kategori manusia di dunia ini: Pertama: Orang yang recommend & promote perkara yang dia suka. Kedua: Orang yang dibayar kerana […]

Continue reading


Masa & Duit

Isnin 3/7/2017 Teman-teman… Memang benar duit bukan segala-galanya… Tapi banyak perkara/ masalah boleh diselesaikan dengan duit. Selain itu, kita mempunyai kawalan ke atas masa kita… Masa bersama orang tersayang kita… Bayangkan kita boleh bersarapan jam 10 pagi bersama anak kecil dan pasangan kita di restoran mamak kegemaran kita, tatkala kebanyakan orang lain sedang sibuk bekerja […]

Continue reading


Tentang hidup

Isnin 3/7/2017 Usah di kenang peristiwa yang lepas. Baik kejayaan mahupun kegagalan, jadikan panduan & sempadan.. Yang penting hidup hari ini & di masa akan datang.. Hidup kita, kita yang pilih, kita yang tentukan, kita yang usahakan, of course dgn izinNya…

Continue reading


Perli…

26 Jun 2012 bole tak jgn perli2 org lain. apa yg u nak buat, buat lah, x yah nak perli2 yg lain. itu lah sebenarnya yg buat org lagi menyampah kat u. faham. p/s: kjah x perli kat sini, kjah cakap direct. satu lagi kita jgn eksyen2 apa yg kita ada. org yg x de […]

Continue reading


Knowledge & Power

2015 0ct 4 Pegi kursus sana sini… amik gambo sana sini… bagus tambah ilmu, & bako semangat diri sendiri & kwn2 suh tambah ilmu & semangat juga… cuma just hati2.. ikhlas nak remindkn ni – nanti x perasan kejar glamer, biz/diri x maju mana pun… “Knowledge is not power, applied knowledge is power!” It doesnt […]

Continue reading


Chance, Loyalty & Money

11 Oct 2015 Bangun pagi badan terasa x larat sngt balik dr tour utara, pinggang rasa nak patah. Hati nak buat mcm2 tp kadang2 terlupa yg diri ini sudah tuo..  🙂 Now dok rehat2 atas katil sambil melayan fikiran… We only hv 1 chance to live in this life… “if by being unloyal make your […]

Continue reading


Hanya ikut sistem

(2015 Nov 17) [Sudah 6 thn setengah ku terlibat dlm dunia biz network marketing] Sebenarnya nak brjaya cara pantas, mudah, & dpt bnyk – x susah sngt kalau kita buat ikut sistem. Tp x de la senang sngt… kena usaha sungguh2 – rajin, gigih, konsisten, fokus (pay attention on what u r doing), pengorbanan, & […]

Continue reading


Pantun Pecah Rekod

(2015 Nov 18) Ada kwn kjah bg pantun di bwh pd kjah… kjah senyum jer… Hmmm samada akui atau tdk.. nampak sngt ada yg hasad dgn kejayaan kjah.. Sekali dua kali tiga kali… 10 kali dicucuk, x kn 1, 2 jarum x masuk.. sedih jgk bukan shj dgn prbuatn org yg mncucuk sbb kjah x […]

Continue reading


The living Legend

2016 Jan 13 Semua orang tahu nak berjaya dlm sesuatu bidang tak kira any bisnes – network marketing atau conventional; any pekerjaan; dunia akhirat – nak berjaya kena ada ilmu! & Dapatkan ilmu dari mentor yang TEPAT dlm bidang tersebut yg telah pun berjaya. Jadi di bidang network marketing, siapa lagi yg paling tepat kalau […]

Continue reading