“Definisi simple network marketing”

(11/7/2017)

Tahukah anda apa yang kita lakukan itu di namakan network marketing?


Definisi simple network marketing adalah:

 “Recommending and promoting what you like”.

 Itu aje. Jadi, semua orang lah melakukan network marketing 🙂
Terdapat dua kategori manusia di dunia ini:
Pertama: Orang yang recommend & promote perkara yang dia suka.

Kedua: Orang yang dibayar kerana melakukannya. 

Jadi, kadang-kadang saya nak tergelak bila dengar orang kata dia tak minat buat network marketing, dia tak sedar yang dia telah, sedang, & akan terus melakukannya, cuma dia tidak dibayar. Lagi saya nak tergelak bila mengingatkan saya dulu pun cakap macam tu.

Masa & Duit

Isnin 3/7/2017

Teman-teman…

Memang benar duit bukan segala-galanya… Tapi banyak perkara/ masalah boleh diselesaikan dengan duit. Selain itu, kita mempunyai kawalan ke atas masa kita… Masa bersama orang tersayang kita…

Bayangkan kita boleh bersarapan jam 10 pagi bersama anak kecil dan pasangan kita di restoran mamak kegemaran kita, tatkala kebanyakan orang lain sedang sibuk bekerja di pejabat… Bayangkan kita boleh meluangkan masa bersama orang tersayang terutama di saat mereka memerlukan kita di samping, tanpa pelu meminta keizinan/ memohon cuti dari majikan kita…

Tentang hidup

Isnin 3/7/2017

Usah di kenang peristiwa yang lepas. Baik kejayaan mahupun kegagalan, jadikan panduan & sempadan..

Yang penting hidup hari ini & di masa akan datang.. Hidup kita, kita yang pilih, kita yang tentukan, kita yang usahakan, of course dgn izinNya…

Perli…

26 Jun 2012

bole tak jgn perli2 org lain. apa yg u nak buat, buat lah, x yah nak perli2 yg lain. itu lah sebenarnya yg buat org lagi menyampah kat u. faham.

p/s: kjah x perli kat sini, kjah cakap direct. satu lagi kita jgn eksyen2 apa yg kita ada. org yg x de tu akan meluat tengok kalau kita selalu eksen. sekali-sekala tu ok ler.. nak naikkn semangat x per.. tapi org sekeliling boleh nilai kita nak naikkn semangat ke nak eksen.

Knowledge & Power

2015 0ct 4

Pegi kursus sana sini… amik gambo sana sini… bagus tambah ilmu, & bako semangat diri sendiri & kwn2 suh tambah ilmu & semangat juga… cuma just hati2.. ikhlas nak remindkn ni – nanti x perasan kejar glamer, biz/diri x maju mana pun…

“Knowledge is not power, applied knowledge is power!” It doesnt matter how much u know but its what u do!

“Knowledge is not power, applied knowledge is power!”

Chance, Loyalty & Money

11 Oct 2015

Bangun pagi badan terasa x larat sngt balik dr tour utara, pinggang rasa nak patah. Hati nak buat mcm2 tp kadang2 terlupa yg diri ini sudah tuo..  🙂
Now dok rehat2 atas katil sambil melayan fikiran…

We only hv 1 chance to live in this life…

“if by being unloyal make your life more successful so why loyal?”

So, live the fullest of our life…
Syukur dgn apa yg ada…
Tingkatkn usaha, perbaiki diri ke arah kehidupn yg lebih baik dunia akhirat.
Berbuat baik lah kpd seme…

Dont make life complicated…
Luahkn apa yg kita rasa… lakuknnya

Think wisely… if by being unloyal make yr life more successful so why loyal?
The important thing kita x buat cara yg salah…

Yup, duit bukan segala-galanya… duit hanyalah alat utk pemudahcara hidup kita & hidup orglain… sesungguhnya antara org yg tinggi darjat di sisiNya adalh org yg memberi manfaat kpd org lain.

Duit hanyalah alat utk pemudah cara hidup kita & hidup org lain”

 

 

Hanya ikut sistem

(2015 Nov 17)

[Sudah 6 thn setengah ku terlibat dlm dunia biz network marketing]

Sebenarnya nak brjaya cara pantas, mudah, & dpt bnyk – x susah sngt kalau kita buat ikut sistem. Tp x de la senang sngt… kena usaha sungguh2 – rajin, gigih, konsisten, fokus (pay attention on what u r doing), pengorbanan, & ofcourse dgn izinNya.

Ramai org yg dh brjaya sbb mereka buat ikut sistem, tp malangnya ada segelintir yg dh brjy hanya ikut sistem pd mulanya shj iaitu sebelum mereka brjy, tp bila dh brjy, dh x buat lgi ikut sistem yg mnjdkn dia brjy, cuba create sistem dia sendiri yg belum tentu proven, hanya semata-mata sbb nak nama, malah yg menyedihkn x acknowledge pun sbb kejayaan mereka yg lepas. Sbb tu ramai yg segelintir ini income mereka x laju naik selepas mereka break dr sistem yg pernah menaikkn laju mereka dulu.

Ingat & respect pd guru.. kalau tdk x berkat apa yg u dpt hasil dr ilmu guru tu dulu…

Pantun Pecah Rekod

(2015 Nov 18)

Ada kwn kjah bg pantun di bwh pd kjah… kjah senyum jer…

Hmmm samada akui atau tdk.. nampak sngt ada yg hasad dgn kejayaan kjah..

Sekali dua kali tiga kali… 10 kali dicucuk, x kn 1, 2 jarum x masuk.. sedih jgk bukan shj dgn prbuatn org yg mncucuk sbb kjah x pernah kacau mereka pun tp juga dgn org yg mndengar/trmkn cucuk tu… hmmm patutnya be wise la, dengar dr 2 belah pihak sebelum buat decision, lgi bagus ajak brbincang.

Mcm mn nak brkarya kat tmpt yg x adil ni…

But hey geng… dlm dunia ni mn ada adil… so move forward… lwn tetap lwn… lwn cra betul la… insyaAllah kjah lgi kuat bila ada cabarn2 mcm ni…

Kjah tahu ramai sngt lgi yg sayangkn kjah compare dgn segelintir mereka ni yg sebenarnya meroyan. Tqsm kpd yg support kjah selama ni… i luv uols… muahssss… jom kita sama2 brjaya dunia akhirat

The living Legend

2016 Jan 13

Semua orang tahu nak berjaya dlm sesuatu bidang tak kira any bisnes – network marketing atau conventional; any pekerjaan; dunia akhirat – nak berjaya kena ada ilmu! & Dapatkan ilmu dari mentor yang TEPAT dlm bidang tersebut yg telah pun berjaya.

Jadi di bidang network marketing, siapa lagi yg paling tepat kalau bukan ehem Triple MultiJutawan Dato’ Jah proven testimoni, da living legend!