4 faktor kejayaan

( 2015 Dis 23) [ Nak tahu sesuatu sykt/biz tu bagus atau tidak – tengok 4 faktor kejayaan ] No. 1 yg paling penting & basic – check legality nya. Kalau m.l.m. ada A.J.L (akta jualan langsung) lesen tak? Kalau investmnt ada lesen tak utk collect duit? Cer check cer check now legality biz yg […]

Continue reading


Ubahlah!

(2015 Dis 27) Hmmm ada yg kata ekonomi merosot, harga brg naik, ramai org makin susah, trmasuk la yg hidup di bndr ni yg dlm kategori golongan miskin kota… Tp ada jgk yg kjah nampak ok jer malah bermewah… kjah nak gi dinner kat hotel 5, 4 star pun penuh, gi jln2 sopping kompleks ramai […]

Continue reading


The living Legend

2016 Jan 13 Semua orang tahu nak berjaya dlm sesuatu bidang tak kira any bisnes – network marketing atau conventional; any pekerjaan; dunia akhirat – nak berjaya kena ada ilmu! & Dapatkan ilmu dari mentor yang TEPAT dlm bidang tersebut yg telah pun berjaya. Jadi di bidang network marketing, siapa lagi yg paling tepat kalau […]

Continue reading


Hutang

(2016 Jan 2016)’ [ Kata Dato’ Jah… ] Cra x sama.. pemikirn x sama… so bila u buat ikut cra/pemikirn u – buat lh.. no hal.. cuma jgn kondem/perli2 cra/pemikirn orglain. Bca la mn2 buku financial, org2 kaya di dunia, mereka beli brg2 selagi boleh x guna duit mereka, mereka akan guna duit orglain.. x […]

Continue reading


Modal

(2016 Jun 24) Bila org bg peluang jgn la cepat jwp aku x de duit.. investigate details dulu la.. ni lum apa2 da bg alasan tu.. Actually sbb x de duit la lgi ko kena sambut peluang (network marketing yg modalnya rendah compare dgn biz lain) supaya nak bg ko ada duit la nanti. Kalau […]

Continue reading


Nak lambat ke cepat?

(2016 Julai 12) Kadang2 org x perasan dok puja/respect seseorg tu sbb income dia tinggi.. mereka trlepas pandang brape lama masa dia amik utk capai income tu. & Brape ramai org yg dia bantu/service berjaya tinggi jgk. “Kalau bole buat cepat, apsal nak buat lambat!” Kjah dh buktikn di 3 biz nm yg brlainan kjah […]

Continue reading


My sifu cakap….

(2016 Julai 12) Betullh salah seorg my sifu ckp – “kita yg syok buat network marketing ni bila time kita keje kita rasa spt rehat, bila time kita rehat bru kita rasa keje”, sbb otak ligat fikir pasal mcmmn nak menambahbaiki lgi biz kita. InsyaAllah balik dr prcutian redang ni, kjah akan implement beberapa improvemnt […]

Continue reading