Mentaliti

Ahad 18/6/2017

Sy dulu kalau sifu sy buat progrm – melompat sy pegi.

Skrg sy buat – ramai yg rileks jer tak dtg. Nampak tak – beza mentaliti.. 

Perli…

26 Jun 2012

bole tak jgn perli2 org lain. apa yg u nak buat, buat lah, x yah nak perli2 yg lain. itu lah sebenarnya yg buat org lagi menyampah kat u. faham.

p/s: kjah x perli kat sini, kjah cakap direct. satu lagi kita jgn eksyen2 apa yg kita ada. org yg x de tu akan meluat tengok kalau kita selalu eksen. sekali-sekala tu ok ler.. nak naikkn semangat x per.. tapi org sekeliling boleh nilai kita nak naikkn semangat ke nak eksen.

Gali Guna Traktor!!

17 Julai 2014

Gali guna traktorrrrr… gali depan belakang… gali income aktif & pasif… Itu rahsia dapat income banyak, cepat, & senang!

Hak kita, kita ambil.

Hak orang lain, kita jangan ambil.

Yg penting apa yg kita buat tidak melambatkan pergerakkan kita & group kita, & tidak mengganggu tugas utama kita iaitu taja level-1 then service mereka  🙂

 

Knowledge & Power

2015 0ct 4

Pegi kursus sana sini… amik gambo sana sini… bagus tambah ilmu, & bako semangat diri sendiri & kwn2 suh tambah ilmu & semangat juga… cuma just hati2.. ikhlas nak remindkn ni – nanti x perasan kejar glamer, biz/diri x maju mana pun…

“Knowledge is not power, applied knowledge is power!” It doesnt matter how much u know but its what u do!

“Knowledge is not power, applied knowledge is power!”

Chance, Loyalty & Money

11 Oct 2015

Bangun pagi badan terasa x larat sngt balik dr tour utara, pinggang rasa nak patah. Hati nak buat mcm2 tp kadang2 terlupa yg diri ini sudah tuo..  🙂
Now dok rehat2 atas katil sambil melayan fikiran…

We only hv 1 chance to live in this life…

“if by being unloyal make your life more successful so why loyal?”

So, live the fullest of our life…
Syukur dgn apa yg ada…
Tingkatkn usaha, perbaiki diri ke arah kehidupn yg lebih baik dunia akhirat.
Berbuat baik lah kpd seme…

Dont make life complicated…
Luahkn apa yg kita rasa… lakuknnya

Think wisely… if by being unloyal make yr life more successful so why loyal?
The important thing kita x buat cara yg salah…

Yup, duit bukan segala-galanya… duit hanyalah alat utk pemudahcara hidup kita & hidup orglain… sesungguhnya antara org yg tinggi darjat di sisiNya adalh org yg memberi manfaat kpd org lain.

Duit hanyalah alat utk pemudah cara hidup kita & hidup org lain”

 

 

Hanya ikut sistem

(2015 Nov 17)

[Sudah 6 thn setengah ku terlibat dlm dunia biz network marketing]

Sebenarnya nak brjaya cara pantas, mudah, & dpt bnyk – x susah sngt kalau kita buat ikut sistem. Tp x de la senang sngt… kena usaha sungguh2 – rajin, gigih, konsisten, fokus (pay attention on what u r doing), pengorbanan, & ofcourse dgn izinNya.

Ramai org yg dh brjaya sbb mereka buat ikut sistem, tp malangnya ada segelintir yg dh brjy hanya ikut sistem pd mulanya shj iaitu sebelum mereka brjy, tp bila dh brjy, dh x buat lgi ikut sistem yg mnjdkn dia brjy, cuba create sistem dia sendiri yg belum tentu proven, hanya semata-mata sbb nak nama, malah yg menyedihkn x acknowledge pun sbb kejayaan mereka yg lepas. Sbb tu ramai yg segelintir ini income mereka x laju naik selepas mereka break dr sistem yg pernah menaikkn laju mereka dulu.

Ingat & respect pd guru.. kalau tdk x berkat apa yg u dpt hasil dr ilmu guru tu dulu…

Pantun Pecah Rekod

(2015 Nov 18)

Ada kwn kjah bg pantun di bwh pd kjah… kjah senyum jer…

Hmmm samada akui atau tdk.. nampak sngt ada yg hasad dgn kejayaan kjah..

Sekali dua kali tiga kali… 10 kali dicucuk, x kn 1, 2 jarum x masuk.. sedih jgk bukan shj dgn prbuatn org yg mncucuk sbb kjah x pernah kacau mereka pun tp juga dgn org yg mndengar/trmkn cucuk tu… hmmm patutnya be wise la, dengar dr 2 belah pihak sebelum buat decision, lgi bagus ajak brbincang.

Mcm mn nak brkarya kat tmpt yg x adil ni…

But hey geng… dlm dunia ni mn ada adil… so move forward… lwn tetap lwn… lwn cra betul la… insyaAllah kjah lgi kuat bila ada cabarn2 mcm ni…

Kjah tahu ramai sngt lgi yg sayangkn kjah compare dgn segelintir mereka ni yg sebenarnya meroyan. Tqsm kpd yg support kjah selama ni… i luv uols… muahssss… jom kita sama2 brjaya dunia akhirat

Change it!

(2015 Nov 22)

Kita ni sbg manusia biasa kadang2 brlaku mcm2 hal dlm kehidupn kita…
No matter whatever happen – life goes on…

Patrikn matlamat di papan keluli & go for it…
Jgn biarkn apa2 hal yg brlaku mnjejaskn kita mncapai matlamat tu…

If need to change attitude – then change it!

Cara saya..

2015 Dis 15

❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗
Dh trbukti cra kjah paling pantas, dpt bnyk, & mudah, dgn sistem yg kjah bina, tp kjah heran org2 yg nak ikut cra lain… hmmm

Lesson learnt…

(2015 Dis 16)

 

Ada kwn kjah ni dia cerita2 sembang dgn kjah dia kagum ada kwn dia buat biz 2 thn dpt income rm 7 ker 8 ribu sebln… respect dia kat kwn dia tu… kjah pandang jer dia… besar kecik besar kecik jer aku nampak… mana tak nya yg kita ni dok ajar dia dpt income 5-angka dlm masa 6 bln tapi dia dok puja yg income 4-angka 2 thn… Some people haaa, they miss what we hv told them… yg kita selama ni dok hajar apa yg dia paham..? Padan la dia x brjaya2 lgi… huhu

Lesson learnt: Tak seme org sampai dek akal dia bila kita nak ajar dia jd jutawan… masih ramai yg minda kecik..