Perli…

26 Jun 2012 bole tak jgn perli2 org lain. apa yg u nak buat, buat lah, x yah nak perli2 yg lain. itu lah sebenarnya yg buat org lagi menyampah kat u. faham. p/s: kjah x perli kat sini, kjah cakap direct. satu lagi kita jgn eksyen2 apa yg kita ada. org yg x de […]

Continue reading


Gali Guna Traktor!!

17 Julai 2014 Gali guna traktorrrrr… gali depan belakang… gali income aktif & pasif… Itu rahsia dapat income banyak, cepat, & senang! Hak kita, kita ambil. Hak orang lain, kita jangan ambil. Yg penting apa yg kita buat tidak melambatkan pergerakkan kita & group kita, & tidak mengganggu tugas utama kita iaitu taja level-1 then […]

Continue reading


Knowledge & Power

2015 0ct 4 Pegi kursus sana sini… amik gambo sana sini… bagus tambah ilmu, & bako semangat diri sendiri & kwn2 suh tambah ilmu & semangat juga… cuma just hati2.. ikhlas nak remindkn ni – nanti x perasan kejar glamer, biz/diri x maju mana pun… “Knowledge is not power, applied knowledge is power!” It doesnt […]

Continue reading


Chance, Loyalty & Money

11 Oct 2015 Bangun pagi badan terasa x larat sngt balik dr tour utara, pinggang rasa nak patah. Hati nak buat mcm2 tp kadang2 terlupa yg diri ini sudah tuo..  🙂 Now dok rehat2 atas katil sambil melayan fikiran… We only hv 1 chance to live in this life… “if by being unloyal make your […]

Continue reading


Hanya ikut sistem

(2015 Nov 17) [Sudah 6 thn setengah ku terlibat dlm dunia biz network marketing] Sebenarnya nak brjaya cara pantas, mudah, & dpt bnyk – x susah sngt kalau kita buat ikut sistem. Tp x de la senang sngt… kena usaha sungguh2 – rajin, gigih, konsisten, fokus (pay attention on what u r doing), pengorbanan, & […]

Continue reading